MEVROUW BOB

Life's a bitch. Niemand wordt geboren voor zijn plezier. Of per ongeluk. Allemaal komen we hier iets doen, iets leren. Wat onszelf betreft is dat wel duidelijk. We weten waar onze pijnpuntjes zitten. Maar met betrekking tot anderen maken we makkelijk de vergissing te denken dat zij louter geboren lijken om plezier te maken en geluk te hebben. Zeker wanneer het gaat om de welvarenden van deze wereld. De geprivilegieerden. Mevrouw Bob komt u de ogen openen. 
Mevrouw Bob is een rasechte dialoog tussen tekst en muziek. Tania Van der Sandenspeelt Mevrouw Bob, een erg succesvolle zakenvrouw. Een ongeneeslijke ziekte manifesteert zich acuut.
Bo Spaenc componeert de beklemmende score en speelt en zingt live. Mathias Coppensschreef additionele hedendaagse muziek. Net zoals Mevrouw Bobs herinneringen klinkt de muziek soms ver weg, iel en schraal, dan weer helder en dichtbij. Het spitse marimba- en percussiewerk van Bo is complementair met de melancholie van de warme of schurende altviool van Marc Tooten van het HERMESensemble. De klanken en ritmes zijn tegelijk zalf én zout op de wonde.
Artist in residence Peter De Graef schreef een nieuwe tekst voor topactrice Tania Van der Sanden, die niet enkel bekend is van haar werk voor televisie (Vaneigens, In de Gloria, Het Eiland, De Ronde…), maar ook al decennialang een vaste waarde is in het Vlaamse theater. Sam Bogaerts coacht. Hij is een van de godfathers van het Vlaamse theater en werkt al sinds de jaren 80 geregeld met Tania samen (Who’s Afraid of Virgina Wolf; Eva, Hitlers lief).
Mevrouw Bob maakt deel uit van een reeks uitdagende confrontaties tussen Muziektheater De Kolonie, en grote theaterpersoonlijkheden. Straffe vertellers zoals Tania Van der Sanden, Bruno Vanden Broecke, Lucas Van den Eynde, Peter De Graef en Vic De Wachter gaan een bondgenootschap aan met de muzikale drive van Bo Spaenc en een schare topmuzikanten.
Credits
Spel: Tania Van der Sanden
Compositie, muziektheatrale regie & livemuziek: Bo Spaenc 
Altviool: Marc Tooten
Tekst: Peter De Graef
Spelcoach: Sam Bogaerts
Vorm & licht: Mark Van Denesse
Kostuums: Chris Snik
Additionele compositie: Mathias Coppens
Techniek: Dries Bellink

You may also like

Back to Top